Setari Cookie-uri

Atentie! Somnul intrerupt dauneaza grav memoriei!

Somnul fragmentat afecteaza memoria si capacitatea creierului de a forma "amintiri", potrivit unui studiu realizat recent pe soareci, publicat in revista Proceedings of the National Academy of Science.

Creierul decide ce evenimente pastreaza in minte, in timpul somnului

Creierul decide ce evenimente pastreaza in minte, in timpul somnului

Aceasta descoperire ar putea sa explice aparitia tulburarilor de memorie asociate cu diverse afectiuni, precum maladia Alzheimer si sindromul de apnee in somn (SAS), informeaza bbc.co.uk.

Cercetatorii de la Universitatea Stanford din Statele Unite au descoperit faptul ca un somn fragmentat ingreuneaza sarcina unor animale de laborator de a recunoaste obiecte familiare, ne spun cei de la 9am.ro. Potrivit unui expert britanic, creierul evalueaza in timpul unui somn profund evenimentele din timpul zilei si decide ce informatii sa pastreze.

Savantii americani au analizat somnul fragmentat, care nu era insa mai scurt sau mai putin profund decat somnul considerat "normal" pentru soareci. Ei au utilizat o tehnica denumita "optogenetica", in cadrul careia anumite celule sunt modificate genetic pentru a putea fi controlate prin fascicule de lumina.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.