Descopera cele 12 Functii primordiale ale emisferelor tale cerebrale

Descopera cele 12 Functii primordiale ale emisferelor tale cerebrale
Kudika
31 Octombrie 2012

Te-ai intrebat vreodata cum functioneaza creierul, ce roruluri are si daca acestea sunt diferite intre cele doua emisfere cerebrale?

Cu totii stim ca unii dintre noi sunt “stangaci”, iar altii “dreptati”. Dar cum se intampla ceasta? Mai mult decat atat, se pare ca exista si varianta de “ambidextru”.

Foto: sxc.hu

Specialistii au aflat de multa vreme ca cele doua emisfere cerebrale functioneaza diferit si totodata se completeaza intr-un mod fascinant. Mai mult decat atat intre cele doua emisfere exista o punte prin care axonii neuronilor trec dintr-o parte in alta, permitand o “comunicare” a celor doua emisfere.

Te invitam sa afii ce roluri detin emisferele cerebrale – descoperirea acestora te ajuta sa te cunosti mai bine si poate sa intelegi unele reactii ale organismului tau, ori ale modului tau de afi. In functie de emisfera care este dominanta, noi ne manifestam ca a fi stangaci sau dreptaci.

Astfel ca daca avem dominanta stanga suntem dreptaci, iar daca avem dominanta dreapta suntem stangaci – dupa cum observi exista o incrucisare care este, desigur, si anatomica.

Persoanele ambidextre sunt considerate cele care au o dominanta asemanatoare a celor doua emisfere, dar nu identica, ci una dintre acestea este... mai puernica sa spunem asa. Ambidextrii se bucura de abilitati motrice deosebite, dar iau mai greu decizii de exemplu.

Cele 12 functii ale emisferelor tale cerebrale

Stiai ca emisfera stanga este cea logica si rationala?

Iata rolurile/functiile emisferei stangi:

1. Functioneaza pe baza de simturi. Emisfera stanga transforma simturile in perceptii si rationamente cauzale.
2. functiile de logica si ratiune ale emisferei stangi sunt foarte utile din viata de zi cu zi, dar ne limiteaza viziunea.
3. Emisfera stanga permite doar gandirea lineara, univalenta, biunivoca.
4. Pastreaza, inmagazineaza experientele lumii fizice.
5. Confera sensul estimarii calitatii, detine capacitatea de a judeca si de a percepa masura.
6. Vehiculeaza cunoasterea pe baza de argumente.
7. in emisfera stanga predomina analiza fata de sinteza.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri