Setari Cookie-uri

28 de curiozitati fascinante despre creierul nostru

Chiar daca este vara, chiar daca simtim nevoia sa ne relaxam mai mult, "creierul nostru nu este in vacanta" :). Iata de ce va propunem sa ne delectam curiozitatea, informandu-ne despre creierul uman, acest mecanism atat de fascinant care ne ajuta sa functionam zi de zi.

9. Daca ii vorbesti si ii citesti cu voce tare copilului tau, il ajuti sa isi deszvolte capacitatile creierului.

10. Nu toti neuronii sunt la fel. Informatia circula cu viteze diferite, prin intermediul unor neuroni diversi. Exista cateva tipuri diferite de neuroni. Prin corpul nostru, informatia poate circula fie cu 0,5 m/s sau poate ajunge si la o viteza uimitoare de 120m/s!

Foto: Shutterstock.com; neuron

11. In creierul nostru exista si niste neuroni speciali care au fost denumiti „neuroni oglinda”. Despre existenta lor nu am stiut nimic pana in anul 1990, dar acum comuinitatea stiintifica este de parere ca acestia sunt responsabili pentru capacitatile noastre empatice. De exemplu, daca cineva se raneste intr-o anume parte a corpului, aceeasi zona a durerii din creier se va aprinde si la tine, provocandu-ti senzatia de empatie. Tu intelegi astfel durerea celuilalt.

Citește și:

12. Capacitatea de a simti sentimente ca fericirea, veselia, frica, timiditatea o avem deja formata inca de la nastere. Mai apoi, modul cum este ingrijit un copil definitiveaza modul cum aceste emotii se definitiveaza.[...]

More: 28 Curiozitati despre CREIER by Garbo.ro

Iti mai recomandam si:

9 iluzii optice care te lasa efectiv MASCA!

Inteligenta sufletului: De ce inima ta stie TOTUL?

10 lucruri interesante despre legatura dintre Dieta si Creierul Uman

Calatorie in subconstient: 20 de curiozitati despre vise

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.