Setari Cookie-uri

Sechelele avortului la varste mici

Studiile arata ca in aproximativ 8 saptamani de la momentul avortului, 44% dintre paciente se plang de tulburari ale starii psihice, 36% dezvolta tulburari de somn, 31% regreta decizia de a avorta, 11% au nevoie de tratament psihiatric. Exista un procent de 25 % de femei care solicita serviciul psihiatric/psihologic chiar si dupa 5 ani de la avort, riscul cel mai inalt avandu-l adolescentele.

Studiile arata ca in aproximativ 8 saptamani de la momentul avortului, 44% dintre paciente se plang de tulburari ale starii psihice, 36% dezvolta tulburari de somn, 31% regreta decizia de a avorta, 11% au nevoie de tratament psihiatric.

avort Exista un procent de 25 % de femei care solicita serviciul psihiatric/psihologic chiar si dupa 5 ani de la avort, riscul cel mai inalt avandu-l adolescentele. Tanara care avorteaza dezvolta o serie de mecanisme de aparare: reprimarea si negarea traumei prin care tocmai a trecut si de aceea cauta un ajutor de specialitate dupa o perioada foarte mare de timp. Reprimarea trairilor cauzate de avort se transforma in tulburari psihosomatice (anxietate -atacuri de panica, obezitate, anorexie, infertilitate, cefalee, tulburari gastro-intestinale etc) sau in tulburari de comportament (izolare, promiscuitate, agresivitate, automutilare etc).
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.