11 Semne ca ai racit la ovare

11 Semne ca ai racit la ovare

Raceala la ovare este termenul popular pentru anexita, o boala inflamatorie care cuprinde ovarul, trompele si uneori uterul. Se mai poate numi salpingo-ovarita sau metroaneita (atunci cand atinge si uterul), in functie de anexele pe care boala inflamatorie le intereseaza.

- Sa evitati purtarea tampoanelor interne, acestea se pot infecta foarte usor. De asemenea daca le purtati ocazional, este foarte important sa le schimbati la fiecare ora.

- Purtati lenjerie de bumbac si evitati lenjeria tanga;

- La toaleta folositi hartia din fata spre spate, pentru a evita infectarea vulvei cu bacterii din zona anala;

- Nu faceti spalaturi vaginale. Acestea erau in trecut excesiv indicate de unii medici, insa s-au dovedit a fi nocive daca sunt practicate in afara unei patologii deja existente. Unele femei considera ca spalaturile vaginale fac parte din igiena intima, ceea ce este fals. Aceste spalaturi vaginale perturba flora si pH-ul vaginal, nu uitati ca vaginul are functie de autocuratare, nu are nevoie de “ajutor”.

- Nu mergeti cu picioarele desculte pe suprafete reci, ca gresia spre exemplu. Se pare ca vasele de sange pot duce “raceala” spre organele uterine, sensibilizandu-le si astfel femeia devine usor predispusa racelilor la ovare.

- Tratati intotdeauna infectiile vaginale.

- Evitati sexul neprotejat pentru ca va predispune la infectii venerice;

- Evitati tinutele care va lasa cu mijlocul gol;

- Atentie la apendicite – infectia apendiculara se poate extinde spre ovare.

Cea mai buna indicatie pe care o puteti urma este sa nu ezitati sa va prezentati la medicul specialist ori de cate ori simtiti ca ceva nu este in regula la nivel genital. Diagnosticul precoce este intotdeauna util. De asemenea faceti anulal analizele de secretii si testul Babes-Papanicolau.

Vizionare placuta


Kudika
11 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri