Setari Cookie-uri

5 Mituri despre spalaturile vaginale

Spalaturile vaginale sau irigatiile vaginale ori baile de sezut cum mai sunt cunoscute reprezinta o practica prin care vaginul este curatat prin intermediul unui irigator, folosind apa, ceaiuri sau alte produse dedicate acestui scop.

Din pacate multe femei au inteles gresit rolul spalaturilor vaginale. Vaginul are capacitatea de autocuratare, astfel ca prin secretiile sale vaginale isi asigura curatarea naturala atat de microorganisme nocive, cat si de alte “impuritati” sau resturi menstruale. Spalaturile vaginale nu fac decat sa ii perturbe functia si flora vaginala si sa predispuna femeia la infectii, raceli “joase” si alte afectiuni.

5 Mituri despre spalaturile vaginale


Spalaturile vaginale curata “resturile” menstruale



Vaginul are capacitatea de a se curata singur, asa cum am descris mai sus. Nu interveniti in acest proces pentru ca faceti mai mult rau.


Spalaturile vaginale trebuie sa faca parte din igiena saptamanala sau chiar zilnica


Sunt femei care parctica saptamanal sau chiar zilnic spalaturile vaginale, crezand ca a “curata” vaginul este igienic. Din pacate... aceste femei risca infectii vaginale, uterine, ovariene sau chiar infertilitate.

Spalaturile vaginale se fac ca sa scapi de sarcina


Sunt femei care considera ca in urma unui contact sexual neprotejat pot scapa de sarcina cu spalaturi vaginale, gandind ca acestea “spala” si... lichidul spermatic. Din pacate aceasta idee ramane un mit, sansa de a ramane insarcinata este la fel de mare cu sau fara spalaturi vaginale.

Spalaturile vaginale te apara de bolile cu transmitere sexuala


Bolile cu transmitere sexuala se contacteaza la nivel microscopic, iar spalaturile vaginale nu au in niciun caz puterea de a inlatura o boala venerica.

Spalaturile vaginale inlatura “mirosul” vaginului


Vaginul are un miros specific, foarte fin, dat de secretiile vaginale. O igiena corecta a vulvei este suficienta, nefiind necesara spalarea vaginului prin irigatiile intravaginale. Mirosul natural al secretiilor vaginale nu este unul fetid, ci incarcat de feromoni.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.