Setari Cookie-uri

Afla riscurile candidozei pe care le aduce vara

Vara este un sezon in care frecventa candidozei creste tocmai pentru ca vremea calda ne determina la anumite actiuni ce cresc riscul aparitiei candidozei.

Vara este un sezon in care frecventa candidozei creste tocmai pentru ca vremea calda ne determina la anumite actiuni ce cresc riscul aparitiei candidozei.

Afla care sunt riscurile de canditoza la care te expune sezonul cald


Marea



Concediul de vara se pretrece de cele mai multe ori la mare, pe plaja, lenevind la soare sau jucandu-va in apa. Apa marii are insa un grad ridicat de impuritati si pH-ul dat de apa sarata nu este tocmai bun pentru organele genitale ale femeii. Simpla baie in mare rar predispune femeia la candidoza (cazuri exista, dar nu sunt frecvente), insa cel mai nociv este sexul in apa marii. Se recomanda sa faceti dragoste “pe uscat”.

Piscina



Piscina impune si ea riscuri pentru candidoza, in special prin concentratia mare de clor din apa. Si sexul in piscina este destul de nociv pentru femeie, riscul de candidoza fiind maxim.

Lenjeria intima



Vara femeile sunt mai tentate sa poarte lenjerie intima tanga, despre care se stie ca creste riscul de candidoza fiindca faciliteaza trecerea bacteriilor din zona anala spre cea vaginala.

Deshidratarea



Deshidratarea reprezinta un factor general pentru multe afectiuni: agravarea celor cardiovasculare, cresterea riscului de afectiuni renale, in special nisip si pietre la rinichi, scaderea imunitatii, dar si riscul pentru candidoza vaginala. Pentru a combate riscul deshidratarii se recomanda sa beti apa cu lamaie, sa evitati sucurile din comert si consumul exagerat de cafea.

Dieta



Vara tot mai multe femei tin dieta pentru a arata cat mai bine. Din pacate insa dieta predispune la o serie larga de dezechilibre in corp, mai ales daca nu este o dieta echilibrata. Cele mai riscante diete sunt cele puternic restrictive sau hipocalorice. Se recomanda sa consumati in fiecare dimineata pe stomacul gol iaurt cu cereale, iar inainte de fiecare masa sa beti un pahar cu apa.


Va recomandam sa cititi articolul: 5 alimente care previn aparitia candidozei si 4 alimente de evitat in candidoza

Purtarea tampoanelor

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.