Setari Cookie-uri

5 Ceaiuri care combat candidoza

Candidoza este o afectiune de care fiecare femeie cu varsta pana in 30 de ani a suferit cel putin o data. Este considerata cea mai frecventa problema genitala a femeilor si aceasta pentru ca este declansata de multi factori.

Ceaiul de pelin actioneaza puternic antiinfectios, astfel combate complicarea candidozei cu infectii bacteriene. Este totodata tonic si regenerant.

Rostopasca


Rostopasca este usor agresiva, ea ataca chiar micoza, mai exact Candida, reducand astfel numarul de ciuperci in exces din flora vaginala si ajutand la reglarea pH-ului, la disparitia simptomelor neplacute si deci la vindecare. Trebuie avut grija a nu se folosi in exces rostopasca. Cel mai activ este sucul proaspat, cel galben al plantei – se manecreaza un pumn mic de frunze bine spalate de planta proaspata si se dilueaza cu 1 pahar de apa. Se strecoara si se fac spalaturi vaginale. Daca nu aveti planta, folositi ceaiul de rostopasca.


In cazul candidozei, pana la tratamentul specific indicat de medic, folositi o solutie obtinuta prin fierberea a cate un pliculet din ceaiurile de mai sus la un litru de apa – se lasa pana ajunge la o temperatura suportabila si se fac apoi spalaturi vaginale profunde.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.