Setari Cookie-uri

5 Motive pentru care sa NU faci spalaturi vaginale

Parerile medicale cu privire la spalaturile vaginale nu sunt deloc controversate asa cum ar parea la prima vedere, ci sunt foarte clare: spalaturile vaginale sunt indicate doar atunci cand femeia are deja o infectie.

Spalaturile vaginale pot sensibiliza organele genitale feminine ducad pana la anexite. Astfel raciti la ovare, poate chiar des si una din cauza poate fi reprezentata de spalaturile vaginale, daca le practicati.

Spalaturile vaginale pot scadea fertilitatea


Perturband sanatatea mucoasei vaginale si a colului uterin, dar si prin sensibilizarea in fata infectiilor genitale spalaturile vaginale “ameninta” fertilitatea. Iata inca un motiv sa nu faceti aceste spalaturi decat sub indicatia medicului. Spalaturile vaginale pot creste riscul aparitiei bolilor inflamatorii pelvine si se pare ca sunt un factor favorizant pentru infertilitate. Un studiu efectuat de National Institute of Environmental Health Science arata ca femeile care obisnuiesc sa-si faca spalaturi vaginale cu regularitate isi reduc sansele de a ramane insarcinate: cu 50% in cazul femeilor cu varste cuprinse intre 18-24 de ani si cu 30% in cazul celor de 25-29 de ani.

Citește și:

Spalaturile vaginale NU sunt indicate gravidelor

spalaturi vaginale

Sursa foto: TawnyNina, Pixabay.com

De asemenea in cazul femeilor gravide se pare ca spalaturile vaginale ar avea efecte negative asupra greutatii copilului la nastere. In urma unui studiu publicat in Jurnalul britanic de Obstetrica si Ginecologie s-a constatat o legatura directa intre practica spalaturilor vaginale si subponderalitatea nou-nascutului.

Vizionare placuta


Kudika
29 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.