Setari Cookie-uri

14 Situatii in care nu ai voie ANTICONCEPTIONALE!

Contraceptivele orale reprezinta cea mai folosita metoda de contraceptie in zilele noastre. Foarte multe femei, incepand de la varste tinere, odata cu inceperea vietii sexuale folosesc si contraceptive orale.

- Diabet zaharat;

- Daca ati avut recent imobilizare prelungita a membrelor inferioare, peste trei zile, de exemplu o spitalizare. Aceasta pentru ca riscul de cheaguri de sange la nivelul picioarelor creste foarte mult.

- Hipertensiune arteriala severa;

Atentionari speciale in administrarea pilulelor contraceptive:



- La fumatoare. Fumatoarele au voie doar anticonceptionale monohormonale, trebuie obligatoriu sa cereti sfatul medicului specialist pentru a va face o indicatie.

- Obezitate de grad II-III;

- Varsta peste 35 de ani;

- Daca aveti dureri de cap frecvente. In cazul durerilor de cap se recomanda sa consultati medicul pentru a afla cauza: poate fi de natura stomatologica, ortopedica (afectiuni ale coloanei cervicale), sinuzita, rinita alergica, deviatie de sept, probleme oftalmologice, hipertensiune arteriala, probleme in sfera ORL sau de alta natura.

contraindicatii anticonceptionale - Amenoree (lipsa menstruatiei sau perioade in care menstruatia lipseste) de cauza nediagnosticata;

- Depresie. Depresia este o boala, nu tratati cu superficialitate starile despresive. Chiar boli grave precum cancerul au in faze intiale simptome discrete printre care se numara si depresia. Faceti un set de analize.



Intotdeauna inaintea alegerii unei metode contraceptive se recomanda consultul medicului de specilaitate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.