Setari Cookie-uri

5 Obiceiuri proaste care te predispun la candidoza

Candidoza este cunoscuta ca fiind cea mai frecventa afectiune a femeii. Candidoza apare in anumite conditii si nu este considerata o boala strict legata de sex. Aceasta afectiune micotica poate sa apara atat la femeia activa sexual, cat si la femeia virgina.

Tampoanele



Tampoanele folosite la menstruatie pot dauna mult sanatatii intime. Ele au fost create pentru a se folosi ocazional de catre femeie, atunci cand are nevoie sa poarte costum de baie sau haine care nu permit purtarea absorbantelor (cele care se aplica pe slip). Insa tampoanele (cele care se introduc in vagin) nu sunt facute pentru uzul zilnic si nici nu trebuie mentinute mai mult de doua ore.


Ele sunt confectionate dintr-o structura poroasa care retine si microorganisme pana la aplicarea lor intravaginala. Odata ajunse in vagin, microorganismele din tampon au parte de cel mai bun mediu de crestere: sangele. Bariera naturala a vaginului este invinsa si astfel pot sa apara diverse afectiuni ale organelor genitale, printre care enumeram si candidoza. Uneori, aceste infectii date de tampoane, la care se mai asociaza si cativa factori favorizanti deja existenti, pot dupce pana la infertilitate.

Anumite tipuri de... sex



Chiar daca subiectul este destul de intim, trebuie abordat fiindca foarte rar se vorbeste despre aceste lucruri. Sexul oral: ca sexul oral sa nu fie daunator este important ca ambii parteneri sa aiba o igiena orala buna si sa nu aiba carii sau alte infectii dentare ori afte bucale netratate.


Aceasta pentru ca existenta unei carii deschise reprezinta un adevarat focar de infectie atat pentru cavitatea orala, cat si pentru plamani, sinusuri, sfera ORL si stomac. Dar si in cazul sexului oral apar probleme de sanatate intima. Sexul oral facut barbatului inaintea actului sexual in sine poate fi daunator daca igiena orala a femeii este deficitara. Daca igiena intima si orala a partenerilor este buna, atunci sexul oral nu ridica probleme de sanatate.


Un alt tip de sex care intotdeauna ridica probleme de sanatate in special pentru femeie este cel anal. Indiferent daca se foloseste sau nu prezervativ, pentru femeie prognosticul nu este bun, pentru ca lichidele genitale vor intra intotdeauna in contact cu bacteriile anale din cauza frecarii, iar urmarile sunt dezastruoase.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.