Setari Cookie-uri

17 Lucruri pe care nu le stiai despre vagin

Vaginul ascunde multe mistere, are numeroase functii si a reprezentat intotdeauna un subiect in jurul caruia s-au nascut multe intrebari. Curiozitatile despre vagin nu au ca scop doar sa uimeasca cititorii ci totodata lamuresc unele intrebari care se nasc in sfera intima.

Cele mai cunoscute lucruri despre vagin

- Vaginul unei femei sanatoase este mai curat decat... gura! Da, cavitatea orala prezinta mai multe bacterii, iar daca mai exista si carii netratate si gingivita deja putem vorbi de focare microbiene la nivelul cavitatii bucale!


- In perioada ovulatiei vaginul poate secreta pana la 2 lingurite de lichid specific. De asemenea cercetarile au afirmat ca acest lichid nu este nociv, aviz celor ce practica sexul oral, secretia vaginala avand proprietatile unui iaurt.


- Vaginul reprezinta unul dintre cele mai folosite cuvinte intre femeile adulte;


- In vagin nu se pierd obiecte. Unele femei se tem ca tampoanele sau unele jucarii sexuale sa nu se piarda in vagin, sa ajunga in uter si... sa nu mai poata fi scoase. Capatul vaginal se continua cu cervixul sau colul uterin, acesta fiind ca un inel gros care nu permite trecerea obiectelor in uter, dar permite scurgerea menstruatiei si patrunderea spermei spre uter pentru fecundare.


- Cea mai sensibila zona a vaginului este reprezentata de o arie de aproximativ 3 cm de la intrare. Apoi vaginul este mai putin inervat, de aceea tampoanele de exemplu nu jeneaza prin purtarea lor.



Va recomandam si articolul: 12 lucruri interesante despre penis

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.