Pilulele contraceptive pot afecta memoria

Pilulele contraceptive pot afecta memoria
Kudika
14 Septembrie 2011

Pilulele contraceptive influenteaza modul in care femeile care le folosesc isi amintesc informatiile legate de anumite incidente

Pilulele contraceptive influenteaza memoria femeilor.

pilule contraceptive influenteaza memoria

Pilula, dupa cum este cunoscuta, influenteaza modul in care femeile isi amintesc anumite informatii, prin modificarea echilibrului lor hormonal, sustin autorii acestui studiu, potrivit MEDIAFAX.

Astfel, cele care folosesc pilula contraceptiva prezinta mai mici probabilitati de a-si aminti detalii legate de un eveniment, dar isi amintesc de impactul emotional general asociat acestuia, mai ales daca a fost traumatizant - voluntarele au fost rugate sa rememoreze un accident rutier in care victima, un baiat, a ramas fara picioare.

Pilulele contraceptive influenteaza performantele la locul de munca

Contraceptivele reduc nivelurile de estrogen si progesteron pentru a preveni sarcina. Aceste substante - apanajul partii stangi a creierului - sunt asociate cu capacitatea femeilor de a-si aminti in mod logic evenimente, potrivit lui Larry Cahill, neurobiolog care a lucrat la acest studiu, ce sugereaza ca pilulele ar influenta performantele la locul de munca.

Desi contraceptivele nu deterioreaza memoria, modul in care evenimentele sunt rememorate este diferit. "Este vorba de o schimbare a tipului de informatie rememorat, nu de un deficit de memorie", a spus si Shawn Nielsen, coautor al studiului, realizat de cercetatorii de la University of California si publicat in Neurobiology of Learning and Memory.

Citste articolul integral pe 9am.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri