Setari Cookie-uri

Afla totul despre Chlamydia Trachomatis - Specialistii ne raspund

Infectia cu Chlamydia survenita la o gravida poate duce la avort, iar la o femeie neinsarcinata provoaca cistita, vaginita, poate afecta si barbatul ducand la proctita, prostatita, de aceea Chlamydia Trachomatis trebuie tratata la ginecolog.

Healthy.ro impreuna cu Regina Maria - Reteaua privata de sanatate va propune sa discutam deschis despre infectia cu Chlamydia Trachomatis .Pentru ca ne pasa de nevoile si problemele dumneavoastra, va rugam ca pe tema subiectului de fata sa ne scrieti intrebari mai jos, in rubrica de "Comentarii". Dr. Dragos Gradinaru, medic specialist obstetrica-ginecologie REGINA MARIA, autorul articolului curent, va sta la dispozitie cu toate raspunsurile de care aveti nevoie.


infectia vaginala cu Chlamydia Trachomatis Chlamydia Trachomatis este un microorganism intracelular cu transmitere pe cale sexuala, care afecteaza atat barbatii cat si femeile si care poate determina afectiuni ale nou-nascutului daca acesta contacteaza bacteria in cursul nasterii pe cale vaginala la mamele infectate si netratate.


Chlamidioza este cea mai frecventa boala cu transmitere sexuala din Europa afectand populatia tanara, sub 30 ani.


Care sunt cauzele infectiei cu Chlamydia Trachomatis?



Cauzele aparitiei bolii sunt reprezentate de toate acele situatii care favorizeaza reaspandirea bacteriei si sunt valabile pentru toate bolile cu transmitere sexuala, si anume:
- contactul sexual neprotejat cu prezervativ( aceasta metoda de protectie este singura care blocheaza transmiterea bolilor veneriene),
- partenerii sexuali multipli,
- debutu vietii sexule la varsta tanara,
- imunitate scazuta.


Afectiuni, semne si simptome date de infectia cu Chlamydia Trachomatis



Afectiunile determinate de Clamydia Trachomatis sunt reprezentate de:
- uretrita,
- proctita (inflamatia mucoasei rectale),
- trahomul (leziune oculara)
- sterilitatea

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.