Setari Cookie-uri

Sanii durerosi si chisturile mamare - ce ar trebui sa stii

Sanii durerosi - mastalgia – reprezinta o situatie cu care multe femei se confrunta, in special dupa varsta de 20 de ani.

Se recomanda de asemenea scaderea consumul de grasimi daca acestea abunda in alimentatie.

In tot cazul, durerea mamara trebuie investigata. Asadar este recomandam consultul medicului specialist. Cel mai frecvent durerile mamare apar pe fondul existentei unor chisturi mamare (sau mastoza fibrochistica) care sunt identificate la ecografie, iar daca sunt mari pot fi identificate si la palpare.


Trebuie mentionat ca sanii mici sunt mai sensibili, avand o cantitate mai mica de grasime in glanda. Sunt astfel mai “receptivi” si adesea durerosi, in special pana la varsta de 35 de ani.


Uneori, excesul de estrogeni poate duce la mastalgie.

Ce trebuie sa stii despre chisturile mamare

chisturile la san

Chisturile mamare pot sa apara la femeile tinere chiar sub 20 de ani, dar apar cu frecventa maxima intre 20 si 40 de ani. Ele se datoreaza acumularii unui lichid in ductele galactofore si de cele mai multe ori dispar la menstruatie si reapar dupa sau dispar cu sarcina.


Nu se cunosc exact cauzele chisturilor mamare, se pare ca tocmai cresterea glandei sau a tesuturilor din jurul acestia ar reprezenta eventuale cauze, cresteri care se produc in cazul excesului de estrogeni.


Chisturile mamare nu se trateaza de cele mai multe ori, ele dispar in timp de la sine. Se pot identifica la palpare daca sunt mari intre 2-5 cm, dar si ecografic in special cele de peste 1 cm.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.