Setari Cookie-uri

5 Semne care te anunta ca suferi de o boala genitala

Bolile genitale sunt foarte frecvente in randul femeilor p[entru ca sistemul nostru intim este atat de sensibil atat la facotri interni cat si la factori externi.

Bolile genitale sunt foarte frecvente in randul femeilor p[entru ca sistemul nostru intim este atat de sensibil atat la facotri interni cat si la factori externi.

5 Semne si simptome care te anunta ca ai o boala genitala

Atunci cand o femeie sufera de o boala genitala poate avea multiple manifestari si nu neaparat locala. In “boala genitala” includem o serie de patologii care se leaga de functiile organelor genitale feminine:
  • Functia endocrina – boli endocrine, lipsa menstruatiei (amenoree), sangerari intermenstruale, cresteri anormale, modificari metabolice, sindromul ovarelor polichistice etc.;
  • Furnctia de reproducere: infertilitate, imposibilitatea de a duce la bun sfarsit o sarcina, avortul spontan, fibromul uterin, infundarea trompelor uterine si infectii care nu permit reproducerea;
  • Infectii genitale, vaginale, care prezinta in special manifestari locale.

5 Semne si simptome ca suferi de o boala genitala


Modificarea secretiilor vaginale

5 Semne si simptome care te anunta ca ai o boala genitala - modificarea secretiilor vaginale

Femeile recunosc cel mai repede o boala genitala dupa modificarea secretiilor vaginale.


La normal, secretiile vaginale au culoarea albicioasa, sunt mai transparente si abundente in perioada ovulatiei, fiind lipsite de miros. Uneori pot oxida pe slip capatand o culoare usor albicioasa.


Atunci cand secretiile vaginale se modifica, va puteti gandi in special la o infectie vaginala (candidoza, gardnerella vaginalis, tricomoniaza etc.):
  • Secretiile vaginale isipot modifica culoarea: devin galbui, gri sau chiar verzui, in unele situatii spumoase;
  • Secretiile vaginale isi pot modifica de asemenea si consistenta: pot deveni branzoase, laptoase, cu striuri sanguinolente (fire de sange), cu mucoase etc.;
  • Secretiile vaginale isi pot modifica si abundenta, astfel inca pot fi foarte abundente (in gonoree de exemplu);
  • Modificarea mirosului secretiilor vaginale – acestea pot capata un miros fetid, de peste stricat sau mucegai ori mirosuri grele.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.