Setari Cookie-uri

Papanicolau - Testul care iti salveaza viata

Testul Babes-Papanicolau este recunoscut astazi ca una dintre cele mai importante analize pe care fiecare femeie care si-a inceput viata sexuala ar trebuie sa o faca periodic. Este o analiza usoara, nedureroasa, dar atat de importanta!

Atunci cand apare o inflamatie, o infectie sau se produc modificari (atipii) ale celulelor cervicale testul papanicolau le poate decela. Aceste modificari celulare sunt adesea asimptomatice, insa pot evolua trist, spre cancer de col uterin daca nu sunt depistate la timp. Aceste modificari celulare, depistate precoce, pot fi tratate pana la vindecare.

Testul Papanicolau

Sursa foto: shutterstock_18045565

In zilele noastre incidenta cancerului de col uterin este foarte mare, iar mortalitatea prin cancer de col uterin in randul femeilor ocupa locuri de top in mortalitatea feminina, astfel ca preventia acestei maladii trebuie facuta, cu atat mai mult cu cat exista un test atat de simplu si de ieftin la dispozitia femeilor.

Testul Papanicolau – ce poate detecta?

Testul Papanicolau – ce poate detecta?

Testul Papanicolau poate detecta vaginite (infectii vaginale), cervicite, boli cu transmitere sexuala, infectia cu papilloma virus (HPV), diferite tipuri de atipii celulare de la cele “in situ” pana la cele canceroase.

Citește și:

Este indicat ca inainte de a efectua testul Babes-Papanicolau sa faceti intai analiza de secretii vaginale pentru ca daca aveti o infectie genitala testul papanicolau iese modificat. Tratati intai infectia genitala daca exista, apoi dupa tratament faceti testul Papanicolau.

Sursa foto: shutterstock_97321361

Cand se face testul Papanicolau?

Citeste articolul integral "

Totul despre testul Papanicolau

" pe

Garbo.ro

Garbo.ro va recomanda si alte articole despre sanatatea femeii:

Trebuie sa le cunosti: 5 Boli vaginale fara simptome!

Totul despre candidoza - cea mai intalnita boala feminina

11 Semne ca ai racit la ovare

8 Simptome sexuale alarmante pe care trebuie sa le cunosti

Un articol de Iulia Dibu

Vizionare placuta


Descriere Iulia Maftei – Kudika.ro

 

Încă de când mă aflam pe băncile Facultății de Medicină Carol Davila, am constat că dincolo de a cunoaște știința...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.