Setari Cookie-uri

32 de Curiozitati despre vagin!

Vaginul are capacitati elastice extraordinare. Se poate dilata pana la 200%. Suna infricosator si ciudat, insa vaginul poate cadea din corp... la propriu. Vaginul are capacitatea de autocuratare. Vaginul se rideaza.

6. Vagin? Rechini? Ce are putea sa aiba in comun rechinii si vaginul? Surprinzator, ambele contin squalena, o substanta ce are anumite proprietati anti-carinogenice. Squalena este un ingredient miraculos ce poate hidrata pielea fara ca ea sa devina unsuroasa. O regasim atat in ficatul rechinilor, cat si in lubrifiantul natural vaginal. In ceea ce priveste tesuturile vaginale, squalena ajuta la mentinerea umezitatii acestora.

7. Am auzit cu totii de faimosul punct G, punctul datator de orgasme si placere. De marimea unui bob de fasole, punctul G este localizat pe peretele frontal al vaginului, la jumatatea distantei dintre osul pubian si cervix. Cel care l-a descoperit, atragandu-ne atentia asupra atingerii punctului maxim al sexualitatii feminine, este Dr. Ernest Gräfenberg. Cati dintre noi au auzit insa de punctul A, cunoscut si sub denumirea de zona AFE (Anterior Fornix Egoneous)? Punctul A a fost descoperit recent de un sexolog din Malaezia, fiind localizat pe peretele anterior al vaginului, la jumatatea distantei dintre punctul G si cervix. Se crede ca, prin stimulare, la fel ca si punctul G, punctul A poate da placere maxima si orgasme.

Citește și:

8. Vaginul contine anumite bacterii ce au rolul de a tine microorganismele rele la distanta, dar si de a proteja totodata impotriva infectiilor. Printre bacteriile “bune” care se gasesc in interiorul vaginului se numara si lactobacillus. Aceasta bacterie are rolul de a mentine, prin secretii, un mediu acid. Surprinzator sau nu, lactobacillus este bacteria pe care o regasim si in iaurt. Unii medici ginecologi recomanda tratamentul cu iaurt pentru tratatea infectiilor vaginale. canal vaginal

9. Primii 2, 5 centimetri ai canalului vaginal sunt cei mai receptivi la cuvantul “placere”. Acesti 2.5 centimetri aflati la intrarea in vagin sunt inzestrati cu multe terminatii nervoase.

10. Anumite alimente ingurgitate pot influenta mirosul si gustul vaginului. Fructele dulci spre exemplu pot face ca vaginul sa aiba un gust mai dulce, in timp ce legumele ii dau o mireasma mai pregnanta.

Citește și:

Citeste articolul integral "Dosarele X ale Vaginului: 32 Curiozitati despre VAGIN" pe Garbo.ro

Foto homepage si interior: Shutterstock

Va recomandam si alte articole despre sanatatea femeii:

Beneficii extraordinare ale Sarutului

Testul Papanicolau - Analiza care iti salveaza viata

Totul despre candidoza - cea mai intalnita boala feminina

Slabeste cu puterea gandului!

Dieta Dukan - slabesti 10 kilograme in 14 zile

Vizionare placuta


Kudika
15 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.