Setari Cookie-uri

5 Pericole frecvente pentru organele tale genitale

Organele genitale ale femeii sunt sensbile in fata bolii prin variatiile hormonale, dietele inadecvate, fluctuatii ale statusului imunitar, acte sexuale frecvente etc. Iata care sunt cele mai frecvente pericole pentru sanatatea intima a femeii.

Contactele sexuale dese

Contactele sexuale dese (adica zilnice sau de mi multe ori pe zi) sunt visul oricarui barbat si cosmarul oricarei femei.

De ce aceasta? Pentru ca femeia este mult mai expusa infectiilor prin anatomia organlor genitale, iar sexul frcvent traumatizeaza flora vaginala normala si predispune la infectii atat genitale, cat si infectii urinare.

contacte sexuale dese favorizeaza infectiile genitale si infectiile urinare la femeie

Foto @ shutterstock_18788155

Folosirea deodorantelor genitale

Deodorantele sau parfumurile folosite genital au efect puternic iritativ si predipun la infectii genitale. Zona genitala trebuie protejata de sapun sau geluri acide, de substante care contin alcool sau de parfumuri. Atentie la absorbantele sau protej-slipurile care contin parfumuri – asigurati-va ca nu sunteti alergice la ele.

deodorant genital sau parfum intim favorizeaza infectiile vaginale

Foto @ shutterstock_18045565

Spalaturile vaginale

In ultima vreme spalaturile vaginale au devenit ca o “moda” in igiena intima. Din pacate spalaturile vaginale sunt folosite excesiv si de femeia sanatoasa.

Citește și:

Un vagin normal, sanatos, nu are nevoie de spalaturi pentru ca are capacitate de autocuratare prin propriile secretii. Spalaturile vaginale nu fac decat sa perturbe flora normala si sa predispuna la infectii vaginale, cele mai frecvente fiind candidoza si gardnerella vaginalis.

Vizionare placuta


Kudika
31 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.