Setari Cookie-uri

10 Cele mai comune cauze ale candidozei

Candidoza este una dintre cele mai frecvente probleme intime ale femeii, de aceea este importand sa acordam atentie cauzelor care fac aceasta vaginita atat de frecventa.

10 Cele mai comune cauze ale candidozei

candidoza cauze

Tulburarile de imunitate

Tulburarile de imunitate in sensul scaderii acesteia poate duce si la perturbarea echilibrului florei vaginale.

Situatiile care duc la scaderea imunitatii sunt foarte multe, incepand de la o simpla expunere la soare si culminand cu boli consumtive precum cancerele.

Consumul de antibiotice poate duce la candidoza

Antibioticele pot duce la o scadere a imunitatii, insa mai mult decat atat antibioticele ataca direct flora microbiana a organismului, atat pe carea patologica ce se incearca a fi tratata, cat si cea comensala care exista la normal in organism: flora orala, flora bacteriana intestinala, flora vaginala etc.

Asdtfel ca antibioticele pot afectea si flora vaginala a femeii, predispunand la vaginite precum candidoza vaginala, Garbnerella vaginalis etc.

Citește și:

candidoza menstruatie

Purtarea tampoanelor la menstruatie

Un alt motiv al candidozelor frecvente il poate reprezenta purtarea tampoanelor la menstruatie. Acestea pot acumula in porii pe care ii prezinta microorganisme care apoi se dezvolta foarte bine in mediul de sange pe care il realizeaza menstruatia, putand duce la tulburari serioase ale florei vaginale si la aparitia candidozei sau a altor vaginite bacteriene.

Este recomandat sa utilizati absorbantele la menstruatie si doar la ocazie tampoanele.

Vizionare placuta


Kudika
21 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.