Setari Cookie-uri

7 Metode de contraceptie pe care trebuie sa le cunosti

Contraceptia este in zilele noastre un subiect important de discutie avand in vedere ca protectia impotriva unei sarcini dar si fata de bolile cu transmitere sexuala este foarte importanta.

Voi ce metode contraceptive cunoasteti?

7 Metode contraceptive pe care trebuie sa le stii

anticonceptionale si metode de contraceptie

Prezervativul

Daca esti inca la varsta adolescentei probabil ai multe intrebari cu privire la prezervativ. Exista la un moment dat si prezervativ pentru femei, insa nu se mai utilizeaza in zilele noastre. Trebuie sa stii insa ca femeie ca prezervativele care au si spermicide iti pot afecta flora vaginala si te pot predispune la candidoza.
Prezervativul protejeaza eficient impotriva sarcinii, dar si impotriva majoritatii bolilor cu transmitere sexuala

Contraceptivele hormonale

Contraceptivele hormonale sunt poate cele mai utilizate metode de contraceptie in cuplurile stabile si nu numai. Pentru sexul ocazional sau atunci cand cuplul abia se cunoaste este recomandat prezervativul avand in vedere si protectia impotriva bolilor cu transmitere sexuala, protectie pe care contraceptivele hormonale nu o ofera.

Citește și:

Iata cele mai cunoscute si utilizate tipuri de conraceptive hormonale:

  • Pilulele contraceptive – si acestea sunt de mai multe feluri, cu estrogeni si progesteron, combinate sau nu, microdozate etc.
  • Plasturele contraceptiv – acesta este un plasture care se lipeste cu regularitate undeva pe piele (la alegerea femeii astfel incat sa nu se vada) si ofera protectie contraceptiva;
  • Implantul contraceptiv si injectiile contraceptive reprezinta metode ideale de contraceptie pentru femeile care nu reusesc sa urmeze un program strict si sa ia pastila contraceptiva la ora fixa. Se recomanda prudenta privind efectele adverse ale acestor doua metode contraceptive;
  • Inelul contraceptiv – reprezinta o metoda de contraceptie hormonala de ultima generatie. Acest inel este creat din material elastic si care nu produce alergii, avand totodata si incarcare hormonala. Inelul contraceptiv se aplica local, la nivelul colului femural. Inelul contraceptiv are ca si avantaj faptul ca hormonii se absorb local si se evita metabolizarea sistemica, stiindu-se cat de toxice sunt pentru ficat contraceptivele orale.
  • Pastila de a doua zi – aceasta nu reprezinta un contraceptiv de rutina. Dupa producator, pastila de a doua zi consta de fapt... in doua pastile: una care se ia imediat dupa contactul sexual, la mai putin de 30 de minute, iar a doua pastila se ia la 12 ore dupa prima pentru a asigura o contraceptie buna. Daca prima pastila este luata la un timp mai mare de o ora de contactul sexual, sansa de a ramane insarcinata este mai mare. In cazul “pilulei de a doua zi” conteaza foarte mult timpul de la contactul sexual si... ar fi mai corect sa o denumim “pilula de urgenta” pentru ca daca s-ar lua a doua zi ar fi prea tarziu...

Foto: Shutterstock.com

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.