Setari Cookie-uri

7 Metode de contraceptie pe care trebuie sa le cunosti

Contraceptia este in zilele noastre un subiect important de discutie avand in vedere ca protectia impotriva unei sarcini dar si fata de bolile cu transmitere sexuala este foarte importanta.

Diafragma

Diafragma este o membrana speciala care se aplica la nivelul colului uterin si impiedica sperma sa patrunda in uter si mai departe spermatozoizii sa fecundeze ovulul. Diafragmele au diferite dimensiuni dupa cum si femeile prezinta diferite dimensiuni ale organelor genitale. Atentie, daca te aflii dupa sarcina sau ai avut variatii mari in greutate este posibil sa ai nevoie de o alta dimensiune de diafragma.

Steriletul

Steriletul ofera protectie contraceptiva prin interpunere mecanica, adica “astupa” pur si simplu trompele uterine si se fixeaza in uter. In felul acesta actul sexual are loc fara probleme si femeia nu ramane insarcinata. Poate produce insa leziuni, depinde desigur si de tipul steriletului. Daca alegeti steriletul ca metoda contraceptiva, informati-va bine cu privire la riscurile acestuia.

Citește și:

To despre sterilet mai trebuie sa stiti ca nu se monteaza la nulipare, adica la femei care nu au nascut, pentru ca e nevoie de un col uterin usor largit pentru introducerea steriletului. Asadar mai degraba puteti alege steriletul daca ati avut cel putin o nastere naturala.

anticonceptionale si metode de contraceptie

Spermicidele

Spermicidele sunt subtante care omoara spermatozoizii, insa nu sunt foarte sigure, de aceea se recomanda sa le utilizati alaturi de alta metoda contraceptiva, de exemplu diafragma. Atentie insa, spermicidele pot predispune femeia la candidoza vaginala.

Metodele chirurgicale de contraceptie

Acestea nu se fac niciodata la femeia sau barbatul de varsta tanara sau la indivizii care nu au copii. De ce? Pentru ca sunt.. ireversibile.

Desigur, exista si astfel de metode despre care se spune ca sunt reversibile, dar sansa ca “conductele” ligaturate sa nu mai functioneze este mare, asadar se recomanda prudenta maxima la alegerea acestor metode.

Citește și:

Sunt chirurgicale pentru ca ele constau intr-o interventie chirurgicala minima laparoscopica ce leaga trompele la femeie sau conductele spermatice la barbat, asigurand astfel contraceptia. Sunt masuri radicale care se aplica in situatii radicale!

Foto: Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.