Setari Cookie-uri

9 Analize salvatoare pe care orice femeie ar trebui sa le faca!

Exista o serie de analize care se recomanda a fi efectuate de catre toate femeile, dupa o anumita varsta, in scopul preventiei anumitor boli care sunt frecvente in populatia feminina.

5.Profilul lipidic

De la varsta de 20 de ani, este bine sa se inceapa urmarirea profilului lipidic la fiecare 5 ani (cel mult), daca valorile sunt normale.

Aceste analize includ masurarea valorilor colesterolului total, a trigliceridelor, a colesterolului „bun”-HDL si a celui „rau”-LDL. HDL-colesterol ofera protectie impotriva bolilor cardiovasculare, la un nivel de peste 50 mg/dl. LDL-colesterolul trebuie sa fie sub valoarea de 130 mg/dl pentru acelasi deziderat!

Profilul lipidic trebuie urmarit indiferent de greutatea persoanei in cauza, intrucat pot exista persoane foarte slabe care sa aiba valori crescute ale colesterolului total, fara macar sa banuiasca!

Femeile care au factori de risc pentru bolile cardiovasculare precum:

  • fumatul
  • rude cu boli cardiovasculare
  • hipertensiune arteriala
  • valori anormale in profilul lipidic/supraponderalitate

au indicatie pentru o alta analiza: PCR-proteina C reactiva, care poate semnala existenta unei stari inflamatorii la nivelul vaselor de sange, asa cum se intampla in cazul aterosclerozei.

Citește și:

Afla care sunt celelalte analize care iti pot salva viata si cand trebuie sa le faci in articolul sursa: Analize salvatoare pe care orice femeie trebuie sa le faca, by Garbo.ro

va recomandam si:

4 analize obligatorii pentru orice femeie

7 Pacate mortale in sanatatea femeii

5 analize care iti pot salva viata

Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.

un articol de Ioana Paunescu

sursa foto:shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.