Setari Cookie-uri

In Martie incep vaccinarile anti HPV

Coalitia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, formata la initiativa Fundatiei Renasterea, sustine demersul Ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, in ceea ce priveste programele de preventie pentru cancerul de col uterin, printre acestea fiind si initiativa de a relua campania de vaccinare impotriva HPV, solutie care, alaturi de testarea Babes Papanicolau, ar putea scadea riscul aparitiei cancerului de col uterin cu pana la 94%.

„Este pacat sa existe un vaccin impotriva unei forme de cancer, cancerul de col uterin, iar noi, din lipsa de informatie, sa nu il folosim. Suntem datori fata de noi, fata de copiii nostri si, nu in ultimul rand, fata de societate, sa intrebam medicul despre vaccinul anti-HPV si sa ne protejam copiii astfel incat, la varsta adulta, sa nu sufere din cauza unor boli grave pe care le-ar fi putut preveni in copilarie printr-un simplu vaccin”, spune Dana Razboiu - ambasador al Coalitiei de Prevenire a Cancerului de Col Uterin in Romania.
Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin a fost creata special pentru a rezolva aceste probleme si pentru a creste gradul de constientizare asupra cancerului de col uterin si a modalitatilor prin care poate fi prevenit.

Anul acesta, Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin este marcata in Romania prin spectacolul de dans contemporan Un Tango Mas, sustinut de Monica Petrica, prim-balerina a Operei Nationale Bucuresti, si Razvan Mazilu, dansator si coregraf. Reprezentatia cu numarul 100 a acestui spectacol, montat sub directia de scena a regizorului Alexandru Dabija, este dedicata in exclusivitate prevenirii cancerului de col uterin in Romania.

Citește și:

Comunicatemedicale.ro

Vizionare placuta


Kudika
21 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.