Setari Cookie-uri

Analize medicale: efectuarea si interpretarea Testului de Sarcina

Testul de sarcina reprezinta una din cele mai folosite analize medicale, pentru ca efectuarea unui astfel de test nu necesita vizita la medic, ci se poate face chiar in intimitatea caminului sau in orice spatiu care permite intimitatea si posibilitatea unui dus.

Cum se face testul de sarcina?

Indicat este sa faceti acest test cu urina de dimineata, insa daca acest lucru nu este posibil (unele femei se feresc poate sau din variate motive nu pot dimineata) se poate face si cu urina din timpul zilei, cu conditia sa aveti conditii de igiena si toate elementele necesare efectuarii testului la indemana.

In primul rand ar trebui sa va pregatiti un recipient curat, ideal ar fi unul steril de la farmacie folosit pentru sumarul de urina.

Faceti un dus in zona intima si folositi un prosop nou spalat, nefolosit in prealabil. Apoi urinati si din mijlocul jetului (fara a-l intrerupe), colectati putina urina in recipientul pregatit. In functie de tipul testului fie introduceti banda de filtru in recipient si asteptati numarul de secunde indicat in prospectul testului, fie folositi o pipeta cu care picurati in zona de filtru a testului.

Citește și:

Asteptati apoi timp suficient pentru reactia testului si cititi.

Atentie: verificati intotdeauna perioada de valabilitate a testului si cititi prospectul.

Interpretarea rezultatelor testului de sarcina

Testul prezinta o linie martor care se va colora numai in prezenta urinei. Aceasta linie prezinta o litera atasata pe test (M), daca aceasta banda nu se coloreaza, testul NU este bun si trebuie cumparat altul pentru a repeta analiza.

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.