Setari Cookie-uri

Colposcopia - tot ce ar trebui sa stii

Colposcopia este o investigate pe care o realizeaza medicul ginecolog cu scopul de a analiza colul uterin al femeii, dar si vulva si vaginul.

colposcopie indicatii, interpretare Celulele colului uterin pot suferi transformari canceroase, astazi cancerul de col uterin avand o incidenta alarmant de mare in tara noastra.

Colposcopie – indicatii

Colposcpia este o investigatie care se poate realiza la decizia medicului ginecolog sau dupa un rezultat anormal al testului Papanicolau.

Colposcopia este indicata de fiecare data cand medicul suspicioneaza prezenta unor atipii sau cicatrici la nivelul colului uterin. De asemenea aceasta investigatie se repeta pentru a observa evolutia unui tratament (de exemplu pentru rana pe col) sau colposcopia poate fi indicata pentru a face o biopsie tintita (zonele atipice sunt evidentiate prin clposcopie si la nivelul acestora se face punctia bioptica).

Colposcopia – cum se realizeaza?

Pentru ca orice femeie are emotii cand merge la medicul ginecolog, este idicat sa stie la ce se poate astepta.

Citește și:

Colposcopia este un examen cu riscuri minime, nedureros, rapid, dar pretios pentru sanatatea femeii.

Pe masa ginecologica se realizeaza examenul cu valve, apoi cu ajutorul colpscopului se vizualizeaza colul uterin.

Colposcopul ar putea fi asemuit unui microscop, avand putere de marire de 20 de ori si prezentand o camera atasata care permite o mai buna vizualizare a tesutului cervical de catre medic. Medicul poate obtine chiar “poze” care sunt printate pe foaia de rezultate.

Foto@Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.