Setari Cookie-uri

Infectia cu Ureaplasma urealyticum - tot ce trebuie sa stii despre simptome, diagnostic, tratament

Infectia cu Ureaplasma urealyticum poate fi asimptomatica, mai ales la femei, si nu reprezinta o infectie strict cu transmitere sexuala (ITS), putand ajunge in organismul omului si prin alte cai.

Ureaplasma urealyticum in sarcina

In sarcina infectia cu Ureaplasma urealyticum poate duce la afectarea fatului, Ureaplasma putand coloniza membranele amniotice, putand produce fatului infectii intrauterine sau dupa nastere.

Infectia cu Ureaplasma urealyticum poate produce gravidei sagnerari (peste 80% din cazuri) cu risc de avort spontan sau nastere prematura.

Infectia cu Ureaplasma urealyticum – simptome

Manifestarile infectiei cu Ureaplasma urealyticum depind de organul pe care il afecteaza.

ureaplasma

Cele mai frecvente situatii sunt reprezentate de afectarea tractului uro-genital.

La femeie infectia genitala cu Ureaplasma urealyticum este adesea asimptomatica, fiind depistata la controlul de rutina in cabinetul ginecologului, prin analiza de secretii. Uneori insa Ureaplasma poate produce iritarea vulvei, cu usturimi si mancarimi locale (prurit), cu vaginite, modificari ale secretiei vaginale sau infectii mai grave, ca anexite.

Citește și:

Ureaplasma este asimptomatica si la barbat, putand produce in unele cazuri uretrite, rar prostatite, manifestate printr-o scurgere la nivel penian a unei secretii ce ar trebui sa alarmeze barbatul.

Daca afecteaza tractul urinar, infectia cu ureaplasma urealyticum se manifesta prin dureri, arsuri sau usturimi la urinare, prin manifestarile litiazei renale, in unele cazuri prin cistita sau durere la distensia vezicii urinare. Tenesmele vezicale (senzatia de urinare incompleta) sunt adesea acuzate de pacienti.

Ureaplasma urealyticum – analize medicale pentru depistare

Ureaplasma urealyticum este depistata de cele mai multe ori din secretii. In cazul afectarii tractului genito-urinar, se recomanda femii analiza de secretii vaginale.

Cititi tot ce trebuie sa stiti despre aceasta analiza in articolul:
Analiza de secretii vaginale – interpretarea rezultatelor

Citește și:

Foto:Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
4 Decembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.