Setari Cookie-uri

Virusul care creste riscul de CANCER GENITAL - ce spun specialistii

Acest virus duce la apiritia condiloamelor genitale si creste riscul de cancer la acest nivel. Afla informatii de specialitate de la medicul ginecolog.

Virusul papiloma uman (HPV) – semne si simptome

Majoritatea persoanelor nu prezinta niciun semn al infectiei. Infectia cu HPV poate sa dispara spontan prin actiunea imunitatii organismului, fara a cauza probleme de sanatate si fara ca omul sa stie ca a fost infectat.

Manifestarile pot fi variate prin aparitia de:

  • condiloame genitale - sunt leziuni moi, nedureroase, rozalii, ce se prezinta ca o excrescenta crescuta pe piele, de regula in regiunea genitala ( labii, vulva, anus, coapse, regiunea inghinala); pot fi denivelate sau plate, unice sau multiple, mici sau mari, uneori conopidiforme;
  • leziuni precanceroase la nivelului colului uterin - observate la Testul Babes Papanicolau


Virusul papiloma uman (HPV): analize medicale si investigatii

Atunci cand Testul Babes Papanicolau este anormal se indica efectuarea testarii virale adica determinarea tulpinii de HPV. ( AND-ul HPV)

Citește și:

In functie de rezultatele testarii virale (daca este vorba de un tip de HPV cu risc crescut sau scazut) si al testului Babes –Papanicolau se mai poate indica efectuarea unei colposcopii. Uneori se poate ajunge si la biopsie.

Infectia cu Virusul papiloma uman (HPV) - evolutie

Evolutia naturala a infectiei cu virus HPV este spre vindecare spontana dar in unele cazuri, mai ales atunci cand infectia este persistenta si exista si o imunitate scazuta, infectia poate progresa spre cancer de col uterin.

Foto: virusul papilloma uman @ Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
27 Februarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.