Setari Cookie-uri

Cele mai frecvente greseli care afecteaza sanatatea intima feminina

Desi perceputa ca un subiect greu abordabil si in unele cazuri chiar tabu, igiena intima constituie un ritual de ingrijire esential sanatatii oricarei femei, ce presupune un echilibru intre siguranta, protectie si confort.

Igiena intima dupa relatiile sexuale

In timpul actului sexual, secretiile vaginale pot provoca trecerea bacteriilor la nivelul zonei orificiului urinar si in vezica urinara, ceea ce constituie premisa pentru aparitia cistitei. Astfel, dupa actul sexual, este recomandat sa mergeti la toaleta pentru a urina si a face un dus, pentru a elimina astfel bacteriile care se acumuleaza in vezica urinara sau la nivelul organelor genitale.

Evitarea dusurilor vaginale

Vaginul este un organ foarte complex, care are propriul sistem de curatare prin intermediul secretiilor mucoase. Acestea indeplinesc un dublu rol: atat de igienizare, cat si de protectie a florei vaginale. Din acest motiv, specialistii nu recomanda spalaturile vaginale ca modalitate de ingrjire a zonei intime, intrucat strica echilibrul florei vaginale si modifica pH-ul. Exceptiile sunt cazurile in care, in urma unui consult medical, acestea sunt propuse ca metoda de terapie adjuvanta.

Citește și:

La baza unei igiene intime corecte sta bineinteles si alegerea produselor potrivite, care sa asigure confort, siguranta si protectie.

***

Gama Lady Health de la Ropharma cuprinde produse de ultima generatie, destinate igienei intime a femeilor, cu eficienta clinica demonstrata, fabricate din ingrediente naturale ((aloe vera, extract de arbore de ceai, extract din stuguri, etc) asociate cu filtrat de iaurt probiotic obtinut prin extragerea componentelor bioactive din laptele fermentat.

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.