Un articol realizat de Dr. Silviu Istoc, medic primar Obstetrica-Ginecologie la Spitalul Medicover, in cadrul Departamentului de Medicina Materno-fetala si Chirurgie Ginecologica Minim Invaziva si la Clinica ProVita.

Mersul pe jos este o activitate fizica foarte buna pe care o puteti realiza in timpul sarcinii, insa, in sezonul rece aceasta obisnuinta nu mai este favorabila pentru viitoarele mamici care trebuie sa se fereasca de frig si de vremea rea. Cu toate acestea, nu trebuie sa renuntati la a face putina miscare in fiecare zi.

Copyright interior si prima pagina: Syda Productions / Shutterstock

„Doar pentru ca sunteti insarcinata, nu inseamna ca ar trebui sa renuntati la orice activitate fizica. In general, se recomanda cel putin 30 de minute de activitate fizica in fiecare zi, lucru ce poate avea beneficii atat pentru viitoarea mamica, cat si pentru copil”, afirma dr. Silviu Istoc, medic primar obstetrica-ginecologie.

Dr. Silviu Istoc ne spune care sunt activitatile fizice potrivite pentru femeia insarcinata si pe care trebuie sa le evite, pentru rezultate eficiente.

De ce trebuie sa faceti miscare in timpul sarcinii?

S-a demonstrat ca activitatea fizica in timpul sarcinii este foarte benefica pentru sanatatea mamei, dar mai ales a copilului nenascut. Iata care sunt efectele pozitive ale miscarii zilnice in sarcina:

• Ajuta sa va mentineti o greutate normala in timpul si dupa sarcina. • Va ajuta sa dormiti mai bine si sa va simtiti mai putin obosita. • Reduce sansele de a dezvolta varice. • Reduce probabilitatea de umflare a picioarelor, gleznelor sau mainilor. • Reduce sansele de anxietate sau depresie. • Ajuta la prevenirea durerii de spate. • Reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat in timpul sarcinii (diabet gestational). • Reduce riscul de probleme cu tensiunea arteriala ridicata in timpul sarcinii. • Reduce aparitia problemelor sau complicatiilor din timpul nasterii. • Creste rezistenta copilului in timpul procesului de nastere.

„Miscarea fizica este foarte importanta in viata oricarui om, insa activitatile realizate trebuie sa fie alese in functie de starea de sanatate si de alte conditii din viata fiecaruia, precum perioada de sarcina. Aceasta protejeaza organismul de aparitia afectiunilor, pastreaza o greutate constanta si elibereaza tensiunile cumulate care ne fac rau. Femeia insarcinata trebuie sa stie ca are nevoie de miscare pentru a-si mentine sanatatea la un nivel inalt”, spune dr. Silviu Istoc.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: