Setari Cookie-uri

Curiozitate? Citeste despre ochii in culori diferite

Ai spune initial ca asa ceva n-ar fi posibil decat poate la unele animalute. Cum sa privesti un om, apoi sa iti dai seama, uimit si nelamurit, ca are un ochi caprui deschis si un altul verde? Parca ai vrea sa ii vezi fata in ansamblu dar tocmai acest detaliu iti da senzatia ca ai vedea doua jumatati de fata unite intr-una singura de o simetrie fascinanta...

Heterocromia centrala este aceea in care ambii ochi pezinta in jurul pupilei o culoare, iar restul irisului are alta culoare. De exemplu o banda groasa in jurul pupilei este maro deschis, iar restul irisului este verde sau albastru. Si aceasta heterocromie este in special mostenita, rar dobandita in urma unor patologii. Heterocromia centrala mai este numita si “ochi de pisica”, heterochromia iridis sau heterochromia iridum.

Sursa foto: Wikipedia

Ochii in culori diferite au fascinat intotdeauna privitorii, oare vad lumea altfel decat noi? Cei nascuti cu astfel de ochi sunt raritati frumoase si fascinante pentru cei din jur, insa persoanele care dobandesc in timp pigmentarea ochilor trebuie sa se prezinte la medic pentru a afla cauza care a dus la acea pigmentare.

Vizionare placuta


Kudika
22 Iunie 2010
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.