Cel mai sigur si usor tratament pentru cataracta

Cel mai sigur si usor tratament pentru cataracta
Kudika
26 Martie 2013

Oftalmologia intra intr‑o noua era, operatiile de cataracta trec la un alt nivel – de la ultrasunete la laser

Comunicat de presa

Oftalmologia intra intr‑o noua era, operatiile de cataracta trec la un alt nivel – de la ultrasunete la laser. Am vrut sa fim primii din Sud‑Estul Europei care sa aduca acest aparat. Interesul dovedit in timp de Clinica Oculus de a alinia Romania la cele mai avansate dotari stiintifice la nivel mondial in domeniul oftalmologiei ne obliga sa ne autodepasim in continuare ca specialisti oftalmololgi, in beneficiul scolii romanesti de oftalmologie“, au declarat dr. Cristian si Ozana Moraru, managerii clinicii Oculus.

catarcta operatie laser

Cel mai avansat si complet dispozitiv pentru chirurgia cataractei, Femto-Laserul, a fost lansat astazi la Clinica Oculus, pentru prima data in Romania si in Europa de Sud-Est, in urma unei investitii de aproximativ 500.000 de euro.

Principalul avantaj oferit de Femto-Laser este precizia microscopica cu care realizeaza prima si cea mai importanta parte a operatiei, de la realizarea inciziilor la fragmentarea cristalinului "bolnav" pana la centrarea perfecta a locului pe unde se va implanta cristalinul artificial. Datorita acestui tip de laser, inciziile se cicatrizeaza foarte rapid, fara disconfort, recuperarea vizuala avand loc aproape instantaneu dupa operatie. Riscurile intra- si post-operatorii sunt reduse la minimum.

Un alt beneficiu major vizeaza reducerea considerabila a energiei de ultrasunete care se foloseste si se elibereaza in ochi in timpul operatiei, energie ce poate fi periculoasa la un moment dat pentru structurile oculare – lucru foarte important pentru pacienti, spre exemplu cei cu celule corneene putine. Prin eliminarea in foarte mare parte a utilizarii ultrasunetelor, tesuturile oculare sunt mai protejate pe parcusul operatiei si scad riscul unor complicatii post-operatorii, cum ar fi afectarea corneei. In plus, procedura favorizeaza rezultate refractive perfecte si stabile in cazul implantarii de cristaline "premium" (asferice, torice, multifocale).

Dupa 20 de ani in care facoemulsificarea cu ultrasunete a fost procedeul preferat la nivel mondial pentru operatia de cataracta, in 2012 a aparut, in cele mai celebre clinici de oftalmologie din Europa si din Statele Unite, noua tehnologie a operatiei de cataracta cu Femtosecond-Laser.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri