Boala ochilor uscati si rosii

Boala ochilor uscati si rosii
Kudika
11 Martie 2009

Sindromul ochilor urcati sau keratita sicca este din ce in ce mai frecvent intalnit in randul nostru. Odata cu modernizarea si aparitia televizorului si computerului acest sindrom a inceput sa afecteze tot mai multi oameni de la varste din ce in ce mai tinere.

- Poluare
- Modificari hormonale
- Ochii uscati pot reprezenta simptomatologia unor boli sistemice, precum: lupusul, artrita reumatoidă, sindromul Sjogren
- Diverse boli ale pleoapelor
- Aerul conditionat (din casa sau masina, precum si ventilatia)

Cum se trateaza sindromul ochilor uscati?

Din pacate acest sindrom nu are un tratament curativ, insa putem ameliora simptomatologia sau putem invata cum sa prevenim aparitita sindromului.

Preventie: este recomandat ca atunci cand lucrati la calculator sau va uitati foarte mult in monitoare (televiziune, televizor, montaje etc) sa luati o pauza de cateva minute la fiecare ora si sa tineti ochii inchisi pentru 1-3 minute. Dormiti sufiecient noaptea. Clipiti mai des.

Tratament: tratamentul este prescris de catre medicul oftalmolog dupa ce a eliminat riscul existentei altor boli (conjunctivita, afectiuni oculare, boli sistemice) si a pus diagnosticul de sindrom al ochilor uscati. Tratamentul consta in folosirea unor metode de umidificare a ochilor care sa aiba proprietati cat mai apropiate lacrimilor naturale: solutii oculare de lacrimi artificiale, geluri (acestea persista mai mult, dar la inceput incetoseaza privirea), picaturi oftalmice lubrifiante (pe baza de metilceluloza), colire pe baza de hialuronat de sodiu etc.

Daca sindromul de ochi uscati este secundar administrarii unei medicatii, atunci va disparea odata cu incetarea tratamentului medicamentos respectiv. De asemenea daca implica o boala sistemica, ameliorarea sindromului va avea loc odata cu tratarea si ameliorarea bolii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri