Setari Cookie-uri

Medicina personalizata - Speranta bolnavilor de azi

In cadrul celei de-a 47-a editii a Congresului Anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), desfasurat recent la Chicago, au fost prezentate rezultatele a aproximativ 300 de studii clinice pentru noi medicamente destinate tratamentului cancerului, deja aprobate sau aflate in curs de dezvoltare, pentru peste 30 de tipuri de cancer.

Un medicament ofera acum sperante si pacientelor cu cancer ovarian



Tot in cadrul ASCO, Roche a facut publice si rezultatele unor alte cercetari cu un medicament din portofoliul de oncologie, ce ar putea fi folosit si in cazul femeilor cu cancer ovarian recurent, sensibil la chimioterapie, tratate anterior. Acest medicament este deja aprobat pentru tratamentul cancerului renal, colorectal, de san si pulmonar.


Vesti imbucuratoare si pentru bolnavii ce sufera de un tip genetic distinct de cancer bronho-pulmonar



Roche a prezentat de asemenea, la ASCO 2011 rezultatele cercetarilor desfasurate pe o populatie vestica cu cancer bronho-pulmonar non-microcelular (NSCLC) avansat, care prezinta mutatii activatoare ale receptorului factorului de crestere epidermal, o forma distincta a cancerului bronho-pulmonar. Noile studii au aratat ca tratamentul adecvat poate aproape dubla perioada de timp in care boala nu s-a agravat in cazul acestor pacienti. Se estimeaza ca 10% dintre pacientii cu cancer bronho-pulmonar din randul populatiei caucaziene si 30% dintre pacientii asiatici cu cancer bronho-pulmonar prezinta mutatii activatoare EGFR.


Sursa:Comunicat de presa

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.