Setari Cookie-uri

Totul despre boala de care sufera Steve Jobs

Steve Jobs – un bisnessman de invidiat, cu o cariera exceptionala si idei fabuloase. Pentru cei ce nu stiu inca, Steve Jobs este co-fondatorul si fostul CEOl (a demisionat recent din functia de directorul general) Apple Computer.

Steve Jobs – un bisnessman de invidiat, cu o cariera exceptionala si idei fabuloase. Pentru cei ce nu stiu inca, Steve Jobs este co-fondatorul si fostul CEO (a demisionat recent din functia de directorul general) Apple Computer.

cancer

Maladia de care sufera Steve Jobs nu este deloc una rara – cancer de pancreas. Dintre marile personalitati pe care acest cancer nu le-a ocolit enumeram: Aretha Franklin, Patrick Swayze, Victor Surdu, Luciano Pavarotti etc.


Primele zvonuri ca Steve Jobs ar suferi de cancer la pancreas au aparut inca din 2003, relateaza evz.ro. Supravietuirea bisnessman-ului se pare ca ar fi datorata unui diagnostic precoce al bolii. Astfel cancerul a fost depistat destul de devreme incat sa se intervina rapid in privinta tratamentului.

Ce ar trebui sa stim despre cancerul pancreatic?



Cancerul pare ca loveste la intamplare, nu face discriminari, nu-i pasa daca ataca un copil sau un adult si nici nu tine cont de vreo clasificare sociala sau de bani.


Cancerul pancreatic este insa o maladie mai agresiva decat alte patologii canceroase, atacand pancreasul, o glanda situata in abdomen, de dimensiunile unui porumb mai mic, care implineste doua roluri:

- Acela de glanda anexa sistemului digestiv, cum este si ficatul care prin vezica biliara indeplineste rol in digestie. Pancreasul secreta enzime digestive si ajuta astfel la digerarea anumitor alimente.

- Functie hormonala endocrina, generalizata in organism, el fiind glanda care controleaza cel mai bine dulcele din corp. Astfel pancreasul secreta glucagon si insulina. Daca hormoni hiperglicemianti precum glucagonul mai avem in corp, hormon hipoglicemiant (care scade glicemia) nu este decat insulina. Iata deci cum pancreasul capata roluri vitale.

Cum apare cancerul pancreatic?


Nu se stiu exact motivele care declanseaza cancerul de pancreas, dar cateva cauze sunt incriminate ca ar favoriza maladia:

- Fumatorii au risc de trei ori mai mare de a face cancer pancreatic decat nefumatorii;

- Pancreatita cronica creste riscul de cancer;

- Consumul zilnic de alcool pare a fi un factor foarte important sau consumul la cateva zile a bauturilor foarte tari.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 August 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.