Setari Cookie-uri

S-a descoperit! Vaccinul impotriva cancerului revolutioneaza lumea medicala

Cancerul - maladia secolului - trezeste fiori reci oricui aude acest cuvant. Acum primim vesti minunate: s-a descoperit vaccinul anticancer.

Pentru bolnavii de cancer exista acum o speranta – cercetatorii in domeniu au gasit o solutie prin care sa anihileze o molecula care se gaseste in peste 90% din tipurile de cancer, printre care si cele mai frecvente in randul femeilor, respectiv barbatilor: cancerul de san si cel de prostata.

vaccin anticancer

Vaccinul universal contra cancerului

Vaccinul universal impotriva cancerului a fost creat recent de cercetatorii israelieni. Compania Vaxil Biotheraputics si cercetatorii de la Universitatea Tel Aviv sustin ca acest vaccin nu doar previne aparitia sau reaparitia cancerului in cazul bonavilor care au urmat tratament de eradicare a bolii, dar poate combate chiar si tumorile mici deja aparute, diagnosticate in stadiu incipent de evolutie.

Cum functioneaza Vaccinul anticancer ImMucin?

vaccin contra cancer Celulele canceroase se dezvolta rapid in organismul uman pentru ca reusesc sa „pacaleasca” sistemul nostru imunitar care nu le recunoaste ca non-self astfel incat sa le atace.

Citește și:

Orice molecula sau microorganism considerat non-self este atacat de sistemul imunitar prin multiple procese, aceasta pentru ca respectivele microorganisme prezinta pe membrana lor („hainuta” care le acopera) molecule (antigene) care alerteaza sistemul imunitar al omului. In cazul celulelor canceroase aceasta „alertare” a sistemului imunitar nu are loc.

Vizionare placuta


Kudika
10 Aprilie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.