Rolul nutritiei in tratamentul cancerului

Rolul nutritiei in tratamentul cancerului
Kudika
16 Aprilie 2012

Tratamentul in domeniul oncologic este unul deosebit de complex, in care fiecare element conteaza, astfel incat, in ultima perioada de timp, a inceput sa se acorde o importanta din ce in ce mai mare nutritiei la persoanele diagnosticate cu cancer.

Dieta pacientului oncologic trebuie sa fie echilibrata, sa contina toate cele 3 grupe de macronutrienti (proteine, lipide, hidrati de carbon) si micronutrienti (vitamine si minerale). Proportia recomandata de macronutrienti in dieta este urmatoarea: hidrati de carbon - 50-60%, proteine - 25-30%, lipide - 20-35%. In plus, pacientii sunt sfatuiti sa consume alimentele cu un continut scazut de grasimi saturate: pestele, lactatele degresate, carne slaba, pui, oua (nu mai mult de 3/saptamana), nuci, seminte.

Vitaminele si mineralele ajuta la buna functionare a organismului si cresc imunitatea, lucru deosebit de important pentru pacientul oncologic, care se confrunta frecvent cu diverse carente. Suplimentele alimentare de vitamine si minerale sunt admise cu precizarea ca ele nu trebuie sa inlocuiasca o masa normala, ci sa o completeze.

Sursa: ComunicateMedia.ro

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri