Setari Cookie-uri

Medicina complementara - utila in tratamentul cancerului

Studiul clinci s-a desfasurat in perioada iunie 2009-iunie 2011 si a inclus 63 de femei cu varste intre 20 si 80 de ani care au avut confirmarea histologica sau citologica a cancerului de san cu metastaze si o evolutie nesatisfacatoare dupa tratamentul primar sau de recuperare (mai exact, dupa chimioterapie, radioterapie, chirurgie sau alte terapii conventionale precum imunoterapia). Toate persoanele incluse in studiu aveau o speranta de viata de cel putin 4 saptamani.

Persoanele incluse in acest studiu clinic nu au primit tratament conventional timp de 2 saptamani inainte de debutul cercetarii si nici pe durata acesteia. Prin urmare, administrarea complementara are efecte pozitive cu un impact si mai puternic in privinta cresterii calitatii vietii.

Rezultatele acestui studiu clinic sunt recunoscute de institutii internationale, inclusiv de Institutul National de Cancer (NCI) din SUA si au fost publicate pe website-urile www.clinicaltrials.gov si www.pubmed.gov .

In acest moment utilizarea terapiilor complementare este in ascensiune, in special in randul pacientilor cu boli grave. Se estimeaza ca peste 90% din femeile cu cancer de san utilizeaza terapii complementare si ca cea mai raspandita utilizare o reprezinta administrarea de suplimente alimentare. Motivele pentru care aceste persoane aleg medicina integrativa sunt: detoxifierea organismului de substante cancerigene, cresterea nivelului de oxigen si a ratei de folosire a acestuia la nivel celular (celulele canceroase sunt anaerobe), stimularea drenarii limfatice, reglarea imunitatii si datorita efectului adaptogen.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.