Setari Cookie-uri

Medicii au hotarat: DA sau NU pentru vaccinul anti HPV?

Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) a efectuat un studiu cu privire la profilaxia imbolnavirii cu Virusul Papiloma Uman (HPV), la care au participat peste 1.000 de medici de familie din intreaga tara.

Vaccinarea anti HPV (profilaxia primara) previne infectia si declansarea bolii, fiind foarte eficienta pe termen mediu si lung. Impreuna cu profilaxia secundara (testul Babes-Papanicolaou), vaccinarea asigura o scadere de pana la 94% a riscului de cancer de col uterin.

vaccin anti HPV Ne dorim sa putem spune peste ani despre cancerul de col ca a ramas o amintire, iar vaccinul HPV sa poata schimba statisticile in privinta acestei cumplite boli care in Romania ocupa un trist loc fruntas. Evident, educatia, vaccinarea trebuie dublate de programe de screening, pentru depistarea leziunilor precanceroase, ca metoda de profilaxie secundara. Daca vom putea actiona sinergic si sustinut, atunci vom putea spune ca am facut ceva cu adevarat important pentru sanatatea femeilor”, a adaugat dr. Rodica Tanasescu.

Chestionarul utilizat in acest studiu a fost trimis din partea SNMF catre 7.000 de medici de familie inregistrati pe portalul FormareMedicala.ro. Acesta a avut o rata de acces foarte buna, fiind deschis de 44,59% dintre medicii catre care a fost expediat, dintre care 32% au raspuns la intrebarile continute in chestionar.

Citește și:

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
8 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.