Setari Cookie-uri

Tu ce stii despre sistemul tau limfatic?

Organismul uman este alcatuit din celule. Majoritatea celulelor traiesc putin timp dupa care mor si sunt inlocuite de unele noi. Uneori, acest ciclu nu mai functioneaza adecvat. Celulele cresc, se inmultesc necontrolat si nu mor atunci cand ar trebui. Astfel se creeaza premisele pentru aparitia unor tipuri de cancer printre care si cel limfatic.

Semnele frecvente enumerate mai sus pot fi atribuite altor cauze, de aceea limfomul non-Hodgkin poate sa nu fie depistat imediat. De asemenea, celulele albe din sange cu comportament anormal (limfocitele canceroase) depistate in limfomul non-Hodgkin nu isi pot indeplini rolul in lupta impotriva infectiilor. De aceea, pacientii cu limfom non-Hodgkin se pot imbolnavi mai usor decat o persoana sanatoasa.

Deocamdata nu se cunoaste exact cauza care duce la aparitia limfomului, sunt incriminate bolile sistemului imunitar si infectiile grave. Expunerea la solventi sau la pesticide poate fi considerata un factor favorizant pentru instalarea acestei afectiuni.

Aboneaza-te la Newsletter-ul Healthy pentru a primi si alte informatii despre sanatate si diete.

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.