Setari Cookie-uri

Tipuri de investigatii pentru depistarea cancerului de san

Centrul de Diagnostic Imagistic Neuromed detine specialisti experimentati si echipamente performante ce asigura investigatii de calitate, in vederea depistarii si evaluarii cancerului de san.

Comunicat de presa

Ca parte a campaniei “Nu lasa cancerul sa-ti scrie destinul - Vino la control!”, Neuromed ofera reduceri de pana la 40% la investigaţiile imagistice necesare in depistarea cancerului de san.

Tipuri de investigatii:

Mamografia digitala - Scopul ei este de a descoperi tumorile si de a le diferentia pe cele maligne de cele benigne. La unele paciente, dupa mamografie se poate recomanda efectuarea unor investigatii suplimentare cum ar fi ecografia de sani, RMN de sani sau efectuarea unei punctii-biopsii.

Mamografia dureaza aproximativ 20 minute, iar disconfortul pacientei este minim. Pentru realizarea acesteia, se expun obligatoriu ambii sani.

Ecografia de sani - Este o metoda neinvaziva de diagnostic, cu un caracter complet nedaunator, care are o mare utilitate in investigarea sanului. Ecografia este recomandata femeilor sub 40 de ani, gravidelor sau femeilor care alapteaza si femeilor care au sanii protezati. De asemenea, ecografia este recomandata ca metoda complementara femeilor de peste 40 de ani, unde mamografia ramane tehnica de prima intenţie.

Citește și:

Ecografia Doppler color - Este importanta in diferentierea chisturilor de formatiunile tumorale, prin caracterizarea vascularizaţiei intralezionale – chistul este lipsit de vascularizatie, tumorile benigne au vascularizaţie redusa, iar formaţiunile tumorale maligne sunt hipervascularizate.

Elastografia de san - Este o metoda de investigare ce masoara elasticitatea unei leziuni comparativ cu ţesutul adiacent sanatos. Formaţiunile tumorale maligne sunt dure, rigide si se deplaseaza foarte putin, iar formaţiunile tumorale benigne sunt elastice, mai moi şi se deplaseaza mai mult. Elastografia se efectueaza la clinica Neuromed, cu ajutorul ecografului de ultima generatie ACUSON S 2000. Ecografia cu elastografie de sani este o tehnica imagistica complementara ce nu exclude mamogarfia, ecografia standard şi RMN de sani.

Citește și:

RMN de sani - Rezonanta magnetica de sani este o metoda imagistica neinvaziva, adjuvanta a procedurilor diagnostice uzuale, respectiv mamografia si ecografia de sani, care aduce informatii de valoare ce nu pot fi obtinute prin alte metode imagistice. Investigatia se realizeaza in zilele 7-14 ale ciclului menstrual cand stroma glandei mamare este mai putin densa si sanul are un continut mai scazut de apa.

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.