Setari Cookie-uri

Cum functioneaza radioterapia in tratamentul tumorilor

Radioterapia Oncologica inseamna utilizarea in scopuri medicale a radiatiilor ionizante ca parte a tratamentului cancerului, pentru a controla celulele maligne.

Comunicat de presa

Aceasta disciplina se concentreaza pe tratarea cancerului si uneori a altor boli, examinand efectul radiatiilor si comportamentul tumorilor, fiind de asemenea utilizata in cercetare si training.

radioterapia in tumori - cum functioneaza

Radioterapia poate fi utilizata cu scop curativ, ca terapie adjuvanta (intensificarea efectelor altor tratamente), cu scop paliativ (atunci cand nu este posibil tratamentul si se urmareste controlul bolii sau atenuarea simptomelor) sau in scop profilactic (preventiv).

• Radioterapia Conformala Tridimensionala (3-Dimensional Conformal Radiation Therapy - 3D-CRT) – Radioterapia conformala livreaza doze mai mari de radiatii catre celulele canceroase, reducand semnificativ radiatiile in tesuturile sanatoase din jur si permitandu-le medicilor sa vizualizeze zona de tratament in trei dimensiuni, cu o mai mare precizie decat in cazul radiatiei conventionale, tintind tumora si protejand tesutul sanatos.

Citește și:

• Radioterapia cu Intensitate Modulata (Intensity Modulated Radiation Therapy (IMRT) - IMRT transmite o doza de radiatie crescuta care are ca scop uciderea celulelor canceroase, doar la locul tumorii, prin aplicarea cu precizie a numeroase fascicule cu campuri de intensitate modulata, din mai multe unghiuri. Folosind metode computerizate sofisticate de calcul al dozei, aceasta tehnica permite fasciculelor sa ia forma exacta a tumorii, neafectand tesutul sanatos.

“Radioterapia reprezinta utilizarea radiatiilor ionizante pentru tratarea tumorilor maligne si in unele cazuri benigne. In ultimii ani, aceasta tehnologie a avansat foarte mult, fiind capabila sa determine limitele tumorilor prin prelucrarea si transferul imaginii. Pentru a asigura o radioterapie eficienta pacientului, este obligatoriu sa existe o infrastructura si echipamente de ultima generatie, dar si o echipa de medici instruita sa utilizeze in mod corespunzator tehnologia, la standarde internationale.

Citește și:

Foto: Depositphotos

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.