Setari Cookie-uri

Arsurile solare pana la 20 de ani cresc riscul cancerului de piele

Specialistii sustin ca asrurile solare din primii 20 de ani de viata reprezinta un risc important pentru cancerul de piele!

De obicei, prezentarea la medic este facuta in stadiul incipient al afectiunii, iar in 80% din cazuri carcinomul este localizat la nivelul fetei, motiv pentru care tratamentul da rezultate bune. In cazul carcinomului scuamos in prima faza se poate aplica tratamentul de chimioterapie.

Procentul de aparitie al melanomului malign este de mai putin de 1%. Cauza bolii este considerata a fi soarele, dar si factorii genetici joaca un rol important. Persoanele care au mai mult de 50 de alunite mai mari de doi milimetri, trebuie sa consulte neaparat un medic. Alunitele care prezinta un risc ridicat sunt cele care contin culori diferite, sunt neregulate, mai mari de 6 mm si sunt asimetrice.

Aceasta afectiune avanseaza foarte rapid. In cazul in care grosimea melanomului malign in stadiul de biopsie este mai subtire de un milimetru, reusita este foarte mare. Reusita tratamentului chirurgical este de peste 90%. Insa, in cazul in care grosimea melanomului malign este mai mare de un milimetru, trebuie analizata starea nodulilor limfatici din zona. In cazul in care acestia sunt afectati, procentul de supravietuire pe termen de cinci ani scade de la 90% la 70%.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
5 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.