Dictionar de Limfom - o lucrare pentru Pacienti

Dictionar de Limfom - o lucrare pentru Pacienti
Kudika
19 Septembrie 2013

Pacientii cu limfom - o forma de cancer care afecteaza sistemul limfatic - pot afla mai multe informatii despre aceasta afectiune din primul dictionar destinat lor.

Comunicat de presa

Lucrarea - realizata sub auspiciile dnei. Prof. Dr. Anca Lupu, Presedintele Societatii Romane de Hematologie si dr. Radu Niculescu, Presedintele Asociatiei Bolnavilor cu Limfoame - isi propune sa devina un mijloc important de informare in lupta cu aceasta boala dificila, pentru pacientii cu limfom, rudele si prietenii lor. De asemenea, Dictionarul de limfom este si o sursa de informare pentru marele public, in incercarea de a detalia implicatiile acestei forme de cancer, extrem de putin cunoscuta, dar foarte agresiva.

limfom

Ca in fiecare an, in luna septembrie ne concentram pe informarea populatiei asupra importantei detectarii precoce a limfomului. In orice societate moderna, accesul la informatie este esential, devenind cu atat mai important in cazul acestei boli, care este pe cat de agresiva, pe atat de putin cunoscuta. De aceea suntem extrem de bucurosi de aparitia acestei lucrari si suntem mandri sa o putem distribui gratuit catre public, prin intermediul unui cotidian de mare tiraj.”, a mentionat dl. Dr. Radu Niculescu, Presedintele Asociatiei Bolnavilor cu Limfoame.

Limfomul Non – Hodgkin ucide in fiecare an mai multi oameni decat calamitatile naturale
Conform unui raport publicat in anul 20091, in perioada 1990-2008 si-au pierdut viata datorita inundatiilor, furtunilor, alunecarilor de teren, temperaturilor extreme si incendiilor de padure aproximativ 34,000 de persoane. Din pacate, limfomul non – Hodgkin a ucis numai in anul 2008, peste 100,000 de persoane2.

Avand in vedere faptul ca, la nivel global, limfomul ucide mai multe persoane decat toate catastrofele naturale care se intampla de-a lungul unui an pe intreaga planeta, cred ca este cazul ca publicul sa constientizeze acest fapt si sa incerce sa afle cat mai multe despre aceasta boala. “Dictionarul de limfom” este o lucrare care ajuta atat bolnavii care se confrunta cu aceasta boala si care astfel o vor intelege si suporta mai bine, cat si persoanele sanatoase, care vor sti ce inseamna acest flagel si cum poate fi combatut din timp, pentru a creste considerabil sansele de vindecare.” a declarat Prof. Dr. Anca Lupu, de la Clinica de Hematologie a Spitalului Clinic Coltea din Bucuresti.

healthcare, medical and technology photo@Shutterstock.com

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri