Setari Cookie-uri

5 conceptii gresite despre cancerul mamar

Trebuie sa le cunosti ca sa stii sa previi CANCERUL DE SAN!

Comunicat de presa

“Diagnosticarea precoce a cancerului mamar ajuta intr-o masura considerabila la vindecare”

Cu totii cunoastem aceasta realitate, dar ce ne facem cu teama pe care o simte fiecare femeie in momentul in care constata un nodul la dusul de dimineata sau la o simpla palpare a sanului?

Din acel moment se declanseaza frica, groaza ca poti avea cancer. Automat incepi sa te documentezi, sa cauti orice cuvant care iti descrie nodulul pe care il simti si speri in permanenta ca nu e nimic grav.

Dupa aceasta etapa in care nu primesti un diagnostic doar din “documentare”, prinzi curajul de a merge la consultatie de specialitate.

cancer mamar

De abia aici, stand de vorba cu medicul de specialitate, incepi sa prinzi incredere ca indiferent de diagnostic: O SA FIE BINE.

Dr. Doc. Hasan Karanlik de la spitalul LIV HOSPITAL expune cinci conceptii gresite cu privire la cancerul mamar, dar vine si cu metode noi de diagnosticare din cadrul celui mai modern spital din Istanbul.

Citește și:

5 conceptii gresite despre cancerul mamar

Faptul ca a fost depistat un nodul la san inseamna ca aveti cancer. GRESIT

Trebuie mentionat ca 8 din 10 noduli nu sunt cancerigeni. Daca simtiti la palpare o masa sau un nodul pe care nu l-ati simtit anterior adresati-va doctorului imediat. De frica, multe femei nu isi fac controalele perioadice, insa lunar trebuie sa va faceti autocontrolul mamar, iar dupa o anumita varsta trebuie sa va faceti periodic un control de specialitate.

Cancerul mamar afecteaza numai femeile dupa o anumita varsta. GRESIT

Este adevarat ca o data cu inaintarea in varsta riscul cancerului mamar creste, insa cancerul mamar poate fi depistat la orice varsta. Intre zero si 39 de ani una din 231 de femei poate fi diagnosticata cu cancer mamar; intre 40-59 de ani aceasta medie scade la una din 25 de femei; iar intre 60-79 una din 15 femei poate avea cancer mamar. Daca presupunem ca media de varsta poate ajunge pana la 90 de ani in restul perioadei cuprinsa pana la aceasta varsta una din 9 femei poate fi diagnosticata cu cancer mamar. Ceea ce inseamna ca pe toata perioada vietii unei femei exista riscul de 14,3% de diagnosticare cu cancer mamar.

Citește și:

Foto: cancer mamar by Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
31 Ianuarie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.