Setari Cookie-uri

Cancerul genito-mamar si metodele de prevenire

Cancerul genito-mamar este pe primul loc ca frecventa a cancerelor la femeie.

Metoda ar trebui efectuata, de rutina, cel putin odata pe an.

Colposcopia

Este o metoda prin care se vizualizeaza, cu ajutorul unui aparat optic maritor de imagine, tractul vaginal inferior, vulva, vaginul si colul (portiunea de vagin a uterului). Este o metoda nedureroasa, dar extrem de eficienta in depistarea leziunilor precanceroase si canceroase. La fel ca si examenul citologic, ar trebui efectuat de rutina anual (eventual odata cu PAPTESTUL).

Histeroscopia

Este o examinare speciala prin care cu ajutorul unui aparat numit histeroscop se vizualizeaza interiorul uterului, putandu-se observa pe langa leziunile posibil canceroase si anomalii ale uterului (septuri, fibroame, sineclii, etc). Se efectueaza la recomandarea medicului si nu are efecte secundare.

Echografia

Este o metoda folosita pentru prima oara cu mai bine de 40 de ani inainte, de Jan Donald si este binecunoscuta. Prin echografie se observa anomalii de forma, de dimensiune si de structura a organelor interne, inclusiv cele genitale: uter, ovare, trompe. La fel de bine este utilizata si la nivelul sanilor, putand diagnostica chisturi sau tumori solide. Este o metoda ce poate fi folosita de cate ori este nevoie, fara efecte secundare.

Mamografia

Este metoda cea mai buna pentru observarea modificarilor structurale ale sanilor. Peste 40 de ani este bine a fi efectuata anual.

Clinica noastra, ultraspecializata in sanatatea femeii isi propune sa ajute la depistarea precoce a cancerelor genitale si mamare, chiar din fazele precanceroase, astfel incat sa prevenim aparitia fazelor cand boala este greu tratabila sau chiar NETRATABILA.


Sursa: www.gynecoland.ro
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 August 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.