Setari Cookie-uri

Oboseala persistenta sau limfom non-Hodgkin?

Din pacate datorita ritmului de trai actual ajungem ca multe simptome din timpul zilei sau noptii sa le ignoram, fie ele minore sau mai importante. Adesea neglijam alterarea starii de sanatate pana ajungem in acel stadiu in care nu mai suportam: fie o durere este prea mare, fie starile de somnolenta sau insomnie nu ne dau pace, fie resimtim un grad de oboseala suficient de mare incat nu mai putem desfasura activitatile zilnice etc. Abia in aceste situatii ne prezentam la medic, evident, cu o patologie deja avansata.

Cum punem diagnosticul?

Uneori diagnosticul este pus intamplator, alteori este ghidat in functie de simptomatologia acuzata de pacient. Inflamarea ganglionilor poate fi observata vizual (la inspectie si palpare ) sau in cadrul unor analize imagistice: radiografie, CT (tomografie computerizata), RMN etc. De asemenea o hemoleucograma uzuala poate scoate in evidenta cresterea numarului de limfocite.

Tratamentul pentru limfomul non-Hodgkin

Tratamentul limfomului non-Hodgkin este unul individualizat, astfel ca trebuie evaluata situatia fiecarui pacient in arte, iar metoda terapeutica depinde de:
- diagnosticul recent al bolii sau recadere
- tipul limfomului (indolent sau agresiv si subtipul)
- stadiul de avansare a bolii care, de multe ori, ne orienteaza spre prognosticul bolii
- starea generala de sanatate, infectii asociate, varsta etc.

Citește și:

Tratamentul limfomului non-Hodgkin propriu-zis consta in chimioterapie cu anticorpi monoclonali, special conceputi in laborator pentru a recunoaste un antigen specific de pe suprafata celulelor patogene, recunoscandu-le doar pe acestea. Acestia pot actiona direct asupra celulei tumorale, distrugand-o.

Un articol de Iulia D.

Vizionare placuta


Kudika
24 Iulie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.