Setari Cookie-uri

Care este secretul supravietuitorilor de cancer?

Un studiu european recent dat publicitatii - EUROCARE-4 (EUROpean CAncer REgistry - based study on survival and CARE of cancer patients) - arata o crestere constanta a numarului de persoane considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer. Studiul analizeaza evolutia unor indicatori in perioada 1995 - 2002 si contine date comparative privind nationalitatea, tipul de cancer si sexul persoanelor considerate vindecate de cancer din 23 de tari din Europa de Nord, Europa de Vest si de Est, precum si Marea Britanie si Irlanda de Nord.

Lider in domeniul medicamentelor adresate cancerului, compania farmaceutica Roche este implicat in descoperirea de noi medicamente eficiente pentru tratamentul diverselor tipuri de cancer.

Despre cancerul pulmonar

Cancerul pulmonar este cea mai des intalnita forma de cancer, la nivel global inregistrandu–se anual 1.4 milioane de noi cazuri. Din nefericire insa, cazurile de cancer pulmonar sunt diagnosticate tarziu, in stadiu inoperabil sau metastazat. In ciuda folosirii chimioterapiei ca optiune terapeutica de prima linie, mai putin de 5% dintre pacientii cu cancer pulmonar supravietuiesc 5 ani, restul de 95% decedand in aproximativ 12 luni de la diagnosticare. Ca urmare, extinderea perioadei de supravietuire fara progresia bolii si reducerea efectelor adverse sunt factori cheie in tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar.

Citește și:

Despre cancerul de stomac

Cancerul de stomac este a doua cea mai grava forma de cancer din lume, cu peste 900.000 de noi cazuri diagnosticate in fiecare an. Depistarea precoce este dificila datorita faptului ca majoritatea pacientilor nu acuza simptome in fazele incipiente. De aceea, durata medie de supravietuire dupa diagnosticare este de aproximativ 10 luni, folosind terapiile disponibile in prezent.

Despre cancerul colorectal

Cancerul colorectal afecteaza intestinul gros si este al treilea tip de cancer ca frecventa atat la barbati, cat si la femei, reprezentand 13% din totalul cazurilor de cancer. Anual, in Europa, aproape 190.000 pacienti sunt diagnosticati cu cancer colorectal. Aproximativ 20% dintre pacienti sunt, in momentul diagnosticarii, deja in faza de metastaza a bolii (cancerul s-a extins dincolo de intestinul gros). In jur de 56.000 de persoane mor in fiecare an din cauza cancerului colorectal in SUA, iar rata mortalitatii in Europa depaseste 100.000 de pacienti pe an.

Citește și:

Despre cancerul de san

Cancerul de san este cel mai frecvent tip de cancer la femei, incidenta sa fiind in crestere. In fiecare an sunt diagnosticate peste 250.000 de cazuri noi in Europa si aproximativ 175.000 in Statele Unite ale Americii, cu o rata anuala de deces de aproximativ 165.000 de paciente in Europa si 44.000 in Statele Unite ale Americii. Anual, in intreaga lume, mai mult de 700.000 de femei mor din cauza acestei boli si se estimeaza ca 8-9% din femei vor dezvolta cancer de san pe parcursul vietii.

Vizionare placuta


Kudika
22 Aprilie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.