Setari Cookie-uri

GONARTROZA: cauza a durerilor si deformarilor genunchilor

Gonartroza reprezinta o boala degenerativa a genunchiului, o osteoartrita ce degradeaza cartilajul articular al genunchiului, dar si osul pe care acesta il acopera.

Gonartroza: tratament

Este foarte important un diagnostic precoce si o terapie administrata rapid, in acest fel se poate evita progresia gonartrozei si aparitia complicatiilor.

gonartroza tratament

Se recomanda bai fierbinti la nivelul genunchilor, gimnastica medicala si terapia prin miscare in afara acutizarilor, bicicleta (statica sau nu), fizioterapia, terapia cu ultrasunete, balneoterapia si electroterapia.

De asemenea s-a demonstrat prin studii de specialitate ca sulfatul de condroitina si glucozamina sulfat sunt suplimente care chiar amelioreaza gonartroza. Uneori pot fi utile si antiinflamatoarele uzuale: diclofenac, indometacin, ibuprofen etc.

Injectiile cu acid hialuronic ajuta foarte mult la hidratarea articulatiei si confera atat ameliorarea durerii, cat si o senzatie de flexie usoara, caci niveleaza si suprafetele articulare. Dispare acea senzatie de “articulatie care scartie”.

Citește și:

In cazurile severe poate fi necesara interventia chirurgicala de conservare a articulatiei (artroscopia) sau de inlocuire a acesteia (endoproteza).

Mentinerea greutatii normale, sportul moderat, terapia prin miscare si dieta sanatoasa reprezinta principalele metode de preventie a gonartrozei.

Vizionare placuta


Kudika
3 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.