Setari Cookie-uri

Te joci si te vindeci: Psihoterapeutul britanic Eunice Stagg, in Romania

Psihoterapeutul britanic Eunice Stagg, cu peste 22 de ani de experienta in Terapia prin Joc (Play Therapy), le-a consolidat terapeutilor romani cunostintele despre aceasta forma de terapie. Evenimentul face parte din programul "Sa redescoperim scoala", implementat de Asociatia C4C – Communication for Community, in parteneriat cu Consiliul Judetean Dambovita.

Comunicat de presa

Psihoterapeutul a lucrat cu 8 copii cu dizabilitati, beneficiari ai programului "Sa redescoperim scoala";

• Terapia prin joc este una dintre cele mai cunoscute forme de psihoterapie pentru copii;
• Proiectul "Sa redescoperim scoala" isi propune, printe altele, formarea a 400 de specialisti in aplicarea noilor solutii educationale alternative.

In prima parte a evenimentului "Joaca, un nou drum catre scoala”, ce a avut loc sambata, 29 iunie, la Bucuresti, Eunice a lucrat cu 8 copii cu dizabilitati, beneficiari ai programului "Sa redescoperim scoala" si parintii acestora.

Play Therapy cu Eunice Stagg

"Terapeutul este cel care creeaza un mediu sigur si protejat, stabileste si mentine stadiul de desfasurare. Nu da sfaturi si nu judeca. Urmeza copilul si ghideaza demersul terapeutic", declara Eunice Stagg.

Citește și:

In cea de-a doua parte a evenimentului, peste 50 de terapeuti romani (psihologi, profesori scoli speciale, educatori, invatatori, coaches, etc.) au asistat la un workshop axat pe Play Therapy si Sand Therapy.

Terapia prin joc este una dintre cele mai cunoscute forme de psihoterapie pentru copii bazata pe utilizarea jocului liber, nestructurat. Jocul reprezinta tipul principal de activitate al copiilor, prin care se pot exprima cel mai bine.

Terapia prin joc poate fi folosita in cazul urmatoarelor categorii de copii:

• copii cu probleme de comunicare;
• copii cu probleme de comportament;
• copii cu intarzieri in dezvoltare;
• copii cu probleme de adaptare sociala;
• copii abuzati fizic si emotional;
• copii cu performante sociale, emotionale si intelectuale scazute.

Vizionare placuta


Kudika
8 Iulie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.